Bruidsreportage in Geertruidenberg en Dussen | Willem & Nicole

Willem en Nicole trouwden op een mooie dag in juni. Ik begon die dag bij het ouderlijk huis van Nicole in Dussen om de voorbereidingen te fotograferen. Het was al vroeg een stralende dag en later die dag zou het nog warmer worden.

Eenmaal aangekomen in Dussen werd ik hartelijk onthaald door de familie van Nicole. De sfeer was super, iedereen was vrolijk, genoot volop en lekker bezig met de voorbereidingen. Nicole is één van de vier prachtige zussen. Willem en Nicole had ik leren kennen via Judith, een top-visagiste waarmee ik vaker had gewerkt. En daarnaast is Judith één van die prachtige zussen, het voordeel is dan ook dat je elkaar goed kent en dat dat zo’n dag nog mooier maakt.

 

Nerveus was Nicole niet, ze werd immers goed in de watten gelegd door haar drie andere zussen en haar moeder. Af en toe kwam vader om de hoek kijken of alles wel goed ging. Maar extra hulp was niet nodig, en omdat het zo’n prachtige dag was ging hij nog even op zijn gemak een krantje lezen buiten achter in de tuin. Ondertussen hield hij de bruidsjurk wel met een vaderlijk oog in de gaten. Het was tenslotte ook een pareltje.

 

Terwijl bij huize Van Vugt alles op rolletjes verliep vertrok ik tussendoor naar Willem. Het was maar een korte rit naar Geertruidenberg. Willem was al zowat klaar, nog even de laatste details checken. Stropdas recht, schoenen strikken, auto checken en klaar voor vertrek naar zijn bruid. Wat keek hij er naar uit! Hoe zou ze er uit zien? Nou ik wist dat hem een prachtige verrassing stond te wachten.

 

Eenmaal terug in Dussen, stonden we allemaal klaar voor de ontmoeting van Nicole met haar Willem. De ouders van Nicole hebben een prachtige tuin, ideaal om elkaar daar voor het eerst te gaan zien op hun mooie dag. De zon hoog aan de strakblauwe lucht, kwam Nicole aanlopen… Willem stapte de trap op en nam zijn bruid in zijn armen. Wow, wat een schitterend stel.

 

fotoreportage bij kasteel dussen

Nadat iedereen uitgebreid het bruidspaar had mogen bewonderen vertrok ik met ze naar de eerste fotoshoot locatie, Kasteel Dussen, waar later die dag Willem en Nicole elkaar ook het ja-woord zouden geven. Het kasteel in Dussen is een klein maar romantisch kasteel, meer dan 600 jaar oud en heeft een mooie groene omgeving. Ideaal om met het prachtige weer wat we die dag hadden schitterende foto’s te schieten. We hadden ontzettend veel lol, alles ging heel ongedwongen. Nu waren ze beiden niet schuw voor mijn camera en dat is voor een bruidsfotograaf natuurlijk ook wel weer fijn. We gingen er helemaal in op. Kasteel Dussen heeft ook een prachtige binnenplaats vergezeld met een unieke zuilengalerij. Door de mooie inval van het licht en die zuilengalerij hebben we ook fantastische foto’s gemaakt.

 

Eenmaal klaar met de shoot vertrokken Nicole en Willem even voordat de daggasten zouden arriveren. Langzaam druppelde iedereen binnen. Alles zag er prachtig uit, de binnenplaats was verbluffend aangekleed door de zussen en familie van Nicole en Willem. Iedereen zat klaar en wachtend op het bruidspaar.

 

All of me

Willem en Liv, het bruidsmeisje, stonden klaar voor Nicole en haar vader. De muziek werd ingezet, ‘All of me’ van John Legend werd gezongen door zus Babette. Echt kippenvel want wat een stem heeft Babette. Daar kwam Nicole, langzaam over de brug, aan de rechterhand van haar vader, richting haar Willem. Een prachtige ceremonie volgde, vol met mooie momenten, herinneringen en anekdotes. En na een volmondig ja-woord, de ringen, en het tekenen van de trouwakte verliet Willem met zijn nieuwe vrouw Nicole aan zijn zij de binnenplaats. Een laatste nummer ‘This will be an everlasting love’ werd nog door Babette gezongen. Willem trapte het gaspedaal in en liet ons allemaal achter in een grootse stofwolk. Ik volgde hen naar de tweede fotoshoot locatie terwijl de daggasten vertrokken naar het Weeshuys in Geertruidenberg, het feest kon beginnen.

 

Terwijl wij het tweede gedeelte van de fotoshoot maakten waren de gasten zich aan het ontspannen in het Weeshuys. Ook deze foto’s werden weer schitterend. Wat een heerlijk bruidspaar was het toch. Alles ging vanzelf, af en toe een kleine aanwijzing en weer een bijzondere foto was gemaakt.

 

Terug naar het Weeshuys waar de gasten Willem en Nicole onthaalden met een glas prosecco. Een gezellige middag volgde. Een heerlijke bruidstaart werd aangesneden. Iedereen genoot volop.

 

Na het diner verzamelden we iedereen voor de groepsfoto’s. Op de Markt in Geertruidenberg hebben we dan ook Geertruidenberg laten merken dat er een bruiloft was. De vrienden en vriendinnen van Willem en Nicole gingen makkelijk op de foto. We wilden niet traditionele groepsfoto’s, maar lekker losse en af en toe wilde foto’s. Altijd leuk! En omdat de zussen, Judith, Babette en Yvonne er alle drie prachtig uitzagen, met ieder dezelfde jurk, wilden we natuurlijk ook een leuke foto met z’n vieren maken.

 

Arjan van Dijk’s Fort St. Gertrudis

De avond begon, iedereen vertrok lopend naar Arjan van Dijk’s Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg. Een monumentaal pand uit 1776 wat vroeger een wapenarsenaal was. Nu een prachtige locatie voor een trouwfeest. In ‘the Club’ van het fort stond DJ Willem de Wijs klaar om het fort uit zijn voegen te laten barsten. DJ Willem heeft de Party Awards gewonnen als populairste party DJ van 2014. En dat is terecht want wat een feest was het die avond. Iedereen ging los.

 

Man man, wat heb ik genoten die dag! Een heerlijk stel zijn Willem en Nicole, met een prachtige familie en een geweldige vriendengroep. Een bruiloft die op alle vlakken klopte en die ik niet snel meer zal vergeten…

bruidsreportage-blog-willem-nicole-1bruidsreportage-blog-willem-nicole-2bruidsreportage-blog-willem-nicole-3bruidsreportage-blog-willem-nicole-4bruidsreportage-blog-willem-nicole-5bruidsreportage-blog-willem-nicole-6bruidsreportage-blog-willem-nicole-7bruidsreportage-blog-willem-nicole-8bruidsreportage-blog-willem-nicole-9bruidsreportage-blog-willem-nicole-10bruidsreportage-blog-willem-nicole-11bruidsreportage-blog-willem-nicole-12bruidsreportage-blog-willem-nicole-13

You may also like