Meest Gestelde Vragen

wat willen jullie weten?

We zijn enthousiast geworden, hoe nu verder?

Stuur ons direct een mail met jullie trouwdatum, wanneer ik nog beschikbaar ben, plannen we meteen een kennismakingsgesprek. Hierna ontvangen jullie van mij een offerte en kunnen we de boeking definitief maken.

Waarom een minimum van 6 aaneengesloten uren?

Dit aantal uren zijn minimaal nodig om het verhaal van jullie dag goed te kunnen vastleggen. Op deze manier fotografeer ik zeker enkele van jullie hoogtepunten en kan ik jullie het beste resultaat leveren. Maar uiteraard kunnen we jullie wensen bespreken tijdens ons kennismakingsgesprek.

Hoeveel foto’s ontvangen we?

Dit is moeilijk te zeggen, iedere bruiloft is anders en het is ook afhankelijk van het aantal uren dat jullie mij inhuren. Ga er van uit dat er bij 6 uur circa 300 foto’s afgeleverd zullen worden.

Krijgen we dan niet alle foto’s?

Nee, ik zal een zorgvuldige selectie maken van alle foto’s van jullie trouwdag. Deze selectie zal alle foto’s bevatten die door mij zijn goedgekeurd. Foto’s die technisch niet goed zijn zal ik afkeuren, evenals foto’s waarop bijvoorbeeld ogen dicht zitten of monden scheef staan…

Hoe vind ik een geschikte fotolocatie?

Inmiddels heb ik al heel wat mooie plekjes gezien, belangrijk is een locatie uit te zoeken waarin jullie je lekker voelen, en welke wat voor jullie betekend. Helaas zijn we in Nederland niet altijd gegarandeerd van lekker weer, dus zorg ook voor een plan B, een binnenlocatie. Wat ik zelf altijd adviseer is om twee of meerdere fotolocaties uit te zoeken, en probeer hier een tegenstelling in te creëren, dit zal zeker in je album beter tot zijn recht komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groene omgeving (weiland, parkje, bos) en een ruwe omgeving ((leegstaande) fabriek, klooster, hotel, kasteel). Maar denk ook eens aan een stadswandeling of het café of koffietentje waar jullie elkaar ontmoet hebben.

Hoe lang duurt de fotoshoot?

Voor een mooi resultaat adviseer ik altijd anderhalf tot twee uur aan te houden. Houd ook rekening met reistijden, dit gaat van de tijd af die we hebben om foto’s te maken.

Wanneer kunnen we de foto’s/het album verwachten?

Na enkele dagen ontvangen jullie van mij een sneak preview, enkele mooie foto’s om alvast een indruk te krijgen. Binnen gemiddeld 12 weken (in het laagseizoen zal dit sneller gaan) ontvangen jullie van mij een complete digitale preview van jullie album. Hier kunnen jullie je op- en aanmerkingen op geven. Na akkoord op het album zal ik het gaan produceren en ontvangen jullie binnen een paar weken het album inclusief alle foto’s (diegene in het album maar ook alle andere uitgeselecteerde) in hoge resolutie formaat.

Fotografeer je alleen in Nederland of ook in het buitenland?

Overal waar je maar wilt. Ik fotografeer in heel Nederland maar ga ook graag naar het buitenland.

Eet je mee?

Graag! Maar ik zal niet tijdens het diner aanschuiven. Met een crewmaaltijd apart van jullie gezelschap ben ik al meer dan tevreden.

Wat als je ziek bent?

Gelukkig ben ik nooit ziek. Maar indien dit wel het geval mocht zijn zal ik een tweede fotograaf meenemen om er zeker van te zijn dat ik niets mis. Ik beschik over een uitgebreid netwerk van collega’s, dus er is altijd iemand inzetbaar. Uiteraard zal de bewerking door mijzelf uitgevoerd worden.