Bruiloft op Kasteel Heeswijk | Judith & Richard

De romantische bruiloft van Judith en Richard, een leuk stel uit Hedel, pakte precies goed uit. Op een mooie dag in augustus trouwden zij in Kasteel Heeswijk. Dit mooie kasteel uit de 11e eeuw leent zich bijzonder goed voor een mooie, romantische bruiloft.

De dag begon ontspannen bij de ouders van Judith, althans voor Judith. De moeder was duidelijk meer nerveus, maar wat wil je ook, het is de trouwdag van je dochter. Alles zag er perfect uit, de bloemen in de tuin waren netjes verzorgd, het gras gemaaid en de stoep geveegd. Terwijl Judith zich voorbereide was Richard samen met de kinderen, Ellemijn en Florian, onderweg vanuit Hedel naar Middelrode. Op weg naar zijn prachtige bruid…

Eenmaal aangekomen ging de deur open en daar kwam Judith stralend van de trap af. Ellemijn was zichtbaar onder de indruk. Wij allemaal overigens…

We vertrokken naar Kasteel Heeswijk. Hier begonnen we met de bruidsreportage, de tuinen van het kasteel leent zich er prachtig voor om mooie foto’s te maken. Hoewel Florian en Ellemijn door het dolle heen waren was het heerlijk om met hen en Judith en Richard die momenten vast te leggen welke we wilden. Nadat de oppas zich bekommerde om de kinderen vertrokken Judith, Richard en ik naar de Beeldentuin & Galerie Interart in Heeswijk-Dinther.


Beeldentuin & Galerie Interart

Hoewel het eerst even leek dat ze ons daar waren vergeten en we voor een gesloten poort kwamen te staan gingen we dan uiteindelijk toch van start. Een inspirerende omgeving vol met kunst en natuur. Het kon niet anders dan dat we hier schitterende foto’s gingen maken.

Nu begon het… terug naar Kasteel Heeswijk waar inmiddels alle daggasten waren gearriveerd. Judith en Richard kwamen de brug oprijden onder luid applaus. De huwelijksvoltrekking was in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk. Een prachtige ceremonie, waarin het ja-woord, de kus en de ringen centraal stonden. Hoewel Florian af en toe er wel voor zorgde dat ook hij gezien werd. Iedereen naar buiten en de deuren van de Wapenzaal sloegen open, daar kwam het kersverse bruidspaar naar buiten, toegejuicht met wedding wands. Het feest kon beginnen.


een fantastische sfeer

Het aansnijden van de taart, het vloeien van de Champagne en het gezellig vertoeven op de binnenplaats zorgde voor een fantastische sfeer. Ik mengde me goed tussen de gasten, wat zorgde dat men het gevoel had dat ze me al jaren kende. En dat geeft mij dan weer die vrijheid om unieke sfeerfoto’s te schieten en ontspannen, en soms gekke, groepsfoto’s.

Na het diner moesten de beentjes van de vloer. De avondgasten kwamen binnendruppelen en wij verplaatsten ons naar de Gewelven van het kasteel, waar Judith en Richard onder een gigantische knal van confetti de avond openden met hun openingsdans. Van de nieuwste hits tot de oude vertrouwde feestnummers kwam voorbij. Niemand stond stil en dus ook ik niet. Ik ging mee in het feestgedruis en nadat ik mijn spreekwoordelijke rolletje vol had was het voor mij afgelopen. Hoewel het voor de rest nog niet zover was ging ik met een voldaan gevoel naar huis, nog even nagenietend van weer een prachtige dag!

You may also like